Resurscentret Föregångarna

 

 

Resurscentret Föregångarna on sosiaalinen työpaja, joka on jo kymmenen vuoden kokemuksella tarjonnut yksilöllistä ja moniammatillista ohjausta kaikenikäisille ja kaikkien alojen työnhakijoille ja opiskelijoille. Olemme auttaneet jo yli 1 300 henkilöä löytämään paikkansa työelämässä, opiskelujen parissa ja sosiaalisessa elämässä. Työskentelemme monialaisesti kuntien, sosiaalitoimistojen, työ- ja elinkeinotoimiston, koulutuksen järjestäjien, hoitoalan, yritysten ja yhdistysten kanssa. Toiminta perustuu siihen, että laadimme yhdessä juuri sinulle sopivan suunnitelman, jonka avulla saavutat tavoitteesi mahdollisimman joustavasti. Järjestelmämme perustuu joustavaan jatkuvaan hakuaikaan.

Työnhakijan palvelut

Tavoitteena on löytää työ-, työharjoittelu- tai opiskelupaikka tai muu vastaava ratkaisu. Osallistujat edustavat kaikkia ammattikuntia ja he ovat kaikenikäisiä. Huomioimme työnhakijan tilanteen, ja työskentelemme yhdessä löytääksemme järkevän ratkaisun, josta työnhakijalle voi olla pitkäaikaista hyötyä. Lisäksi työhön sisältyy projektityöskentelyä, henkilökohtaista kehitystä, luovuusharjoittelua, elämänhallintaa, tutustumiskäyntejä, luentoja sekä muita toimintoja.

RAMP

Opiskelija voi RAMPin kautta ja yhteistyössä koulun kanssa suorittaa tiettyjä suorittamatta jääneitä opintoja tai opintoja, joissa opiskelija on jäänyt jälkeen, saada apua tutkinnon suorittamiseen tai muulla tapaa saada tukea opintoihin. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi myös pitää tauon opinnoista ja saada aikaa miettiä muita opintomahdollisuuksia tai töitä. Toimintaan sisältyy myös projektityöskentelyä, henkilökohtaista kehitystä, luovuusharjoittelua, elämänhallintaa, tutustumiskäyntejä, luentoja ja muita toimintoja.

Etsivä nuorisotyö

Resurscentret Föregångarna järjestää myös etsivää nuorisotyötä, jonka tarkoituksena on poimia 16–29-vuotiaita työttömiä tai opintopaikkaa vaille olevia henkilöitä ja luotsata heidät sopivan palvelun piiriin. Tämän työn kautta pyrimme vähentämään ja estämään nuorten syrjäytymistä ja marginalisointia.

Bryggan

Bryggan tarjoaa ylimääräisen lukuvuoden peruskoulun käyneille oppilaille, jotka haluavat korottaa arvosanojaan, haluavat lisäopetusta tai jotka ovat keskeyttäneet toisen asteen opintonsa. Opetus sopii myös maahanmuuttajataustaisille nuorille. Lisäopetusta järjestetään Vaasan kaupungin toimesta yhteistyössä Resurscentret Föregångarna, toisen asteen oppilaitosten sekä elinkeinoelämän kanssa.

Yhteystiedot:

Daniel Åkermark, vt toiminnanjohtaja
daniel.akermark@foregangarna.fi
010 3211 372 / 050-913 1133

Postiosoite:

Resurscentret Föregångarna
Kauppapuistikko 12 B 15
65100 Vaasa

Kotisivu