Katapult

 

 

 

 

Nuorisotyöpaja Katapultia johtaa Ung Resurs -yhdistys Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomaisen toimesta. Katapultin keskeisenä tehtävänä on ehkäistä ja vastustaa 16–25-vuotaiden nuorten syrjäytymistä ja ylläpitää heidän päivittäisiä rutiineja opintoihin ja ammattiin ohjaavan yksilöllisten tarpeiden mukaan luodun sisällön kautta. Tarkoituksena on lisätä nuorten mahdollisuuksia ja motivaatiota opintoihin ja työhön.

Toiminta koostuu teoreettisesta, käytännön sekä luovasta työstä, jota suoritetaan yksilöllisesti ja ryhmässä. Katapultissa nuorille tarjotaan yksilövalmennusta omien edellytysten puitteissa, ja he saavat apua elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun liittyvissä asioissa. Verkostoituminen, kontaktit ja yhteistyö eri viranomaisten ja laitosten kanssa on tärkeä osa prosessia.

Nuoret saavat apua CV:n ja työhakemuksen laatimisessa ja mahdollisuuden työharjoitteluun työelämässä. Nuorille tarjotaan opinnonohjausta, ja heillä on mahdollisuus korottaa arvosanojaan lisätäkseen opintomahdollisuuksiaan. Heillä on myös mahdollisuus kokeilla opiskelua tietyssä koulussa. Käytännön toiminnassa nuori voi oman kiinnostuksen mukaan valita suuntauksekseen joko seikkailualan, musiikki- tai puu- ja tekstiilityöpajan välillä. Tarjoamme toimintaa, jonka sisällön tarkoituksena on edistää nuoren kehitystä yksilöllisten edellytysten ja tarpeiden mukaan.

Läheisessä yhteistyössä Katapultin kanssa toimii myös Ungdomslotsarna (su. Nuorisoluotsit), jotka suorittavat etsivää toimintaa ja toimivat yhteistyössä koulujen kanssa. Nuorisoluotsit toimivat aktiivisesti kouluväsymyksen ja opintojen keskeyttämisen ehkäisemiseksi.

Yhteystiedot:

Puh. 018 543 121 / 040 748 3344

Postiosoite:

Katapult
Fabriksgatan 10
22100 Maarianhamina

Kotisivu